Kesme çiçeklerin vazoda uzun süre dayanmasını garantileyen bir numara: Suya ne koyduklarına inanamayacaksınız

İşe yarayan temel tavsiyelerin hatırlanması kolaydır. Çiçekleri eve getirdiğinizde saplarını kısaltın . Kesmeyin, mümkün olan en keskin bıçağı alın ve sapı kendinizden 45 derecelik bir açıyla kesin . Su aldıkları alanı artıracak ve güzel bir şekilde taze kalacakları süreyi uzatacaksınız.

İndirim bedava değil

Taze görünmeyen çiçekleri satın almayın . İndirim genellikle bunların başlangıçta güzel olduğu, ancak pahalı olduğu ve uzun süredir çiçekçide bir kova su içinde durduğu anlamına gelir. Süpermarketlerde bile buketin en iyi durumda olup olmadığını kontrol edin, sapların alt kısmının kuru ve sarı olup olmadığını kontrol edin . Plastik ambalajı tekrar üstüne sarın, tomurcukların sadece onun sayesinde tutulup tutulmadığını ve kafaların desteksiz büküleceğini gösterecektir.

Eve geldiğinizde sapları kısaltın. Evdeki evrensel makaslar uygun değildir çünkü genellikle kördürler ve sapı sıkarak suyu ememezler. Profesyonel olmak istiyorsanız ve bıçaktan korkuyorsanız, keskin ve kalın lale saplarını veya ortanca veya leylakların odunsu saplarını işleyebilen bahçe makası alın. Zaman zaman dezenfektanla silin . Vazoda suyun altında kalacak yaprakları kesin . Çürüyebilirler.

Bazen çiçekçilerde sizin için paketlenen besinler pek iyi bir üne sahip değildir, hatta birçok uzman bunun faydasız olduğunu söyleyecektir. Peki neden vazodaki suyu biraz iyileştirmiyorsunuz? Torbanın içinde genellikle bitkileri besleyecek ve büyümelerini destekleyecek şeker bulunur . Sitrik asit suyun pH’ını dengeler . Çamaşır suyu istenmeyen bakterileri öldürür ve suyu daha temiz hale getirir. Besin maddesini ılık suda iyice çözün. Vazoyu, çiçekleri yerleştirdikten sonra seviyenin dörtte üçüne ulaşacak şekilde doldurun .

Sapları çapraz olarak kesin

Evde votkanız varsa kazandınız . Buketin ömrünü uzatır çünkü suda çoğalan, sapın kesik kenarına yapışan ve onu saman gibi tıkayan bakterilere uygulanır. Yapraklar daha sonra kahverengiye döner ve çiçek kurur. Votka bunu önleyebilir. Çekimin tamamını doğrudan vazoya koymayın, çok az bir kısmı yeterlidir. Çiçeklerin hoşuna gittiği için bir litre suya bir çay kaşığı votka yeterlidir, ideal olarak ılıktır. Suyu dezenfekte etmek için birkaç damla çamaşır suyu da benzer şekilde çalışır.

Buket büyüyünce vazodaki suyu içer ve çiçekler solar. Onlara canlandırıcı bir banyo verin. Lavaboya veya küvete oda sıcaklığındaki, yani ılık suyu dökün . Daha büyük bir kaba ihtiyacınız var çünkü çiçeğin tamamının yüzeyin altında olması gerekiyor, sadece sapları değil, çiçekleri de. Örneğin ıslak bir havluyla ağırlığını azaltın . Çiçeklerin gece boyunca ıslanmasına izin vermek en iyisidir , ancak onlara kesinlikle birkaç saat verin. Vazoya koymadan önce sapları kısa kesin .

Vazoyu temiz tutun

Kullanmadan önce, tabana yapışmış ve kurumuş çiçek kalıntıları gibi tüm kirleri yıkayın. Ayrıca vazonun duvarlarındaki birikintileri de temizleyin.

Buket tutulduğunda 4-5 gün sonra sapları tekrar bir santimetre kısaltın , bu suyun çiçeğe giden yolunu kısaltacaktır.

Vazodaki suya dikkat edin. Çiçekler çok fazla içtiğinde gerektiği kadar doldurun. Ancak su bulanıklaştığında veya koktuğunda değiştirilmesi gerekir.